ERCİYES ÜNİVERSİTESİ´NDE AFRİKA TANITIM GÜNÜ DÜZENLENDİ

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ´NDE AFRİKA TANITIM GÜNÜ DÜZENLENDİ

Erciyes Üniversitesi´nde (ERÜ) Uluslararası Öğrenciler Koordinatörlüğü ve Afrikalı Öğrenciler Birliği tarafından ?Afrika Tanıtım Günü? etkinliği düzenlendi.

15 Temmuz Yerleşkesi Kongre ve Kültür Merkezi´nde düzenlenen etkinliğe, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Doğan, Çad Büyükelçilik Temsilcisi Atteyib Zakarya ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan ERÜ Afrikalı Öğrenciler Birliği Başkanı Timan Ahmat Djerou, birliğin çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Doğan ise konuşmasında öğrencilere seslenerek, mezun olduklarında Türkiye-Afrika arasında gönül köprüsü olmalarını istedi.

Prof. Dr. Doğan, ?Belki konuştuğumuz diller farklı ama bizim gönül dilimiz bir. Belki renklerimiz farklı ama duygularımız ve inancımız bir. Belki coğrafyamız farklı ama bizim kaderimiz de bir.  Biz ya mazlumuz ya da mazlumun yanındayız. O yüzden de birbirimizi çok iyi tanıyoruz? dedi.

Etkinlikte ilk olarak Prof. Dr. Ahmet Kavas tarafından ?Afrika Paneli? verildi. Afrika hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Kavas, ?Afrika sıcak kıta soğuk değil. Avrupa gibi, Asya´nın kuzeyi gibi. Hem iklimi sıcak hem de insanları sıcak. Afrika bu yönü ile çok önemli, bir gelecek vaat eden bir kıtadır? diye konuştu.

Etkinlik Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Doğan´ın, Çad Büyükelçilik Temsilcisi Atteyib Zakarya´ya plaket takdiminin ardından, Afrikalı Öğrencilerin geleneksel kıyafetleriyle yaptıkları şiir dinletisi, tiyatro, geleneksel dans gösterisi ve defileyle sona erdi.