Erciyes Teknopark ve ORAN İşbirliğiyle 10 girişimciye 80 bin TL`lik ödül

Erciyes Teknopark ve ORAN İşbirliğiyle 10 girişimciye 80 bin TL`lik ödül

ERCİYES Teknopark A.Ş ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) işbirliğiyle düzenlenen ?Benim İşim Girişim? 2017 yarışmasının ödül töreni gerçekleştirildi. Törende jüri değerlendirmesi sonrasında kazanan 10 girişimci ekibe, projelerini hayata geçirmek için

 ERCİYES Teknopark A.Ş ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) işbirliğiyle düzenlenen ?Benim İşim Girişim? 2017 yarışmasının ödül töreni gerçekleştirildi. Törende jüri değerlendirmesi sonrasında kazanan 10 girişimci ekibe, projelerini hayata geçirmek için toplamda 80 bin TL´lik ödül verildi.

Erciyes Teknopark A.Ş ve ORAN bölgede teknoloji tabanlı girişimciliğin yaygınlaştırılması ve teşvik edilmesi adına Ekim ayında ?Benim İşim Girişim? 2017 yarışmasının düzenlenmesi konusunda işbirliği protokolü kapsamında projeye 245 başvuru yapıldı. Bu başvurular arasında seçilen 10 girişimci 80 bin TL´lik ödülün sahibi oldu. ?Benim İşim Girişim? 2017 yarışmasının ödül töreninde konuşma yapan Erciyes Teknopark A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Murat Doğan, "Ülkemizin gelişmesinde teknoloji tabanlı girişimciliğin önemini vurgulamak ve bu kültürü yaymak adına Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN ) ile birlikte kurguladığımız ?Benim İşim Girişim? 2017 yarışması hedefine ulaşarak önemli çalışmaların yapılmasına zemin hazırlamıştır. Yarışmaya başvuru yapan 245 teknoloji tabanlı iş fikri jüri değerlendirmesinden geçerek 10 girişimci ödül almaya hak kazanmıştır" ifadelerini kullandı. Doğan, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Bundan sonraki süreçte yarışmamızı kazanan ekiplere 5 ay boyunca yoğun bir tempoyla nitelikli eğitimler, rehberlik desteği, prototip oluşturma hizmeti ve pazarlama desteği verilecektir. Ayrıca Sera Kuluçka Merkezinin tüm imkanlarından da ücretsiz faydalanabileceklerdir. Teknoloji tabanlı girişimciliğin önemli bir kariyer hedefi olabilmesi adına 2018 yılında da Erciyes Teknopark olarak çalışmalarımızı sürdüreceğimizi belirtmek isterim."

Düzenlenen törende konuşmaların ardından yarışmayı kazanan girişimciler sahneye çıkarak ödüllerini aldılar.