ALİ DOĞAN DÜNYA, HAYRİYE TÜRKSOY AVRUPA ŞAMPİYONU

ALİ DOĞAN DÜNYA, HAYRİYE TÜRKSOY AVRUPA ŞAMPİYONU

Milli sporcularımız katıldıkları uluslar arası organizasyonlardan madalya ve kupa ile dönmeye devam ediyor. Kayserili milli sporcularımızdan Ali Doğan, Muay Thai Dünya Şampiyonu olurken, Kayserili diğer bir milli sporcumuz Hayriye Türksoy ise Avrupa Wushu

Milli sporcularımız kupa ve madalyaların sahibi olmaya devam ediyor. Meksika´nın Cancun kentinde yapılan Muay Thai Dünya Şampiyonu karşılaşmasında 81 kiloda rakibini yenerek Dünya Şampiyonu olan Ali Doğan gurur kaynağı olurken, Hayriye Türksoy ise Wushu´da Avrupa Şampiyonluğunu elde etti.

Meksika´nın Cancun kentinde 10-21 Mayıs tarihleri arasında yapılan Muay Thai Dünya Şampiyonası´nda Kayserili Milli sporcu Ali Doğan 81 kiloda cumartesi gecesi şampiyonluk için ringe çıktı. Karşılaşmada rakibine büyük üstünlük sağlayan Ali Doğan, karşılaşmanın sonunda Muay Thai´de Dünya Şampiyonluğunu elde etti.  Dünya Şampiyonu olan Ali Doğan, madalya töreninde İstiklal Marşı´nı okuttu.

21 Nisan ve 15 Mayıs tarihlerinde İzmir´deki Milli kampın ardından Rusya´nın başkenti Moskova´da yapılacak olan Wushu Avrupa Şampiyonası´na giden Hayriye Türksoy da, 19 Mayıs tarihinde ringe çıktı. Şampiyonluk maçında Polonyalı rakibi ile karşılaştı.

Karşılaşmayı baştan sona üstün götüren Hayriye Türksoy, Polonyalı rakibini yenerek 48 kiloda Wushu Avrupa Şampiyonu oldu.