DOĞA KOLEJİ´NDEN % 100´E VARAN BURSLULUK SINAVI

DOĞA KOLEJİ´NDEN % 100´E VARAN BURSLULUK SINAVI

LGS ve YKS´de Türkiye çapında başarılara imza atan Doğa Koleji, başarılı öğrencilere desteğini esirgemiyor. 12-13 Ocak 2019 tarihlerinde yapılacak bursluluk sınavında başarı sağlayan öğrencilere %100 oranına varan burs imkanı sağlıyor.

KAYSERİLİ ÖĞRENCİLER BURSLULUK SINAVI İÇİN GÜN SAYIYOR

Doğa Koleji, Kayseri Kampüsü´nde anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise gruplarında eğitim veriyor. Öğrencilerin yetenek ve ihtiyaçlarına göre yapılanan yabancı dil ağırlıklı kampüslerinde uyguladığı benzersiz İngilizce programıyla, öğrencilere iletişim kurma becerileri kazandıran Doğa Koleji, kültürel ve teknolojik birikimi olan aydın bireyler yetiştirmeyi amaçlıyor.

Türkiye ve Avrupa´nın en büyük okullar zinciri olan Doğa Koleji, eğitimde fırsat eşitliği sağlama hedefiyle binlerce öğrenciye burslu eğitim imkanı sunuyor. Türkiye çapındaki tüm kampüslerinde 12-13 Ocak 2019 tarihlerinde gerçekleşecek olan bursluluk sınavına bu yıl da rekor başvuru bekleniyor. Geçen yıl, 148 bin 500 katılımla bursluluk sınavında bir rekora imza atan Doğa Koleji bu yıl 220 bin katılım bekliyor.

Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle, ?Eğitim alanındaki her gelişmeyi titizlikle inceleyen veliler, çocukları için en iyi eğitimi istiyor. Bu nedenle Doğa Koleji´ni tercih etmeleri bizleri gururlandırıyor? dedi.

HER YIL BİNLERCE ÖĞRENCİYE YÜZDE 100´E VARAN ORANLARDA BURS VERİYOR

Akademik başarılarıyla adından söz ettiren Doğa Koleji, her yıl binlerce öğrenciye başarıları oranında yüzde 100´e varan burs imkanı sunuyor. Bu yılki bursluluk sınavına 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencileri katılacak.

Ali Rıza Lüle, ?Her anne babanın en büyük gayesinin çocuklarını iyi bir okulda okutarak güzel bir gelecek sağlamak olduğunu biliyoruz. Günümüzde, eğitim alanındaki her gelişmeyi titizlikle inceleyen veliler, neredeyse biz eğitimciler kadar bilgi sahibi. Bu nedenle kurumumuzu seçmeleri bizleri gerçekten gururlandırıyor. Sınava katılmak için bize güvenen ve başvuran herkese çok teşekkür ederiz? dedi.

?ÜLKEMİZİN BAŞARISI İÇİN ÇOCUKLARA EL UZATMAK GÖREVİMİZ?

İyi eğitimli nesillerin günümüzün bilgi çağında ülkelerin en önemli hazinesi olduğunu, bu nedenle başarılı öğrencilere en iyi eğitimi vermeyi bir vatan borcu gördüklerini hatırlatan Genel Müdür Ali Rıza Lüle, ?Eğitimin, fırsat eşitliği sağlayıcı çok önemli bir özelliği var. İyi eğitim alan bir çocuk, ülkenin neresinde, hangi imkan ya da imkansızlıklarla doğmuş olursa olsun hayatını değiştirme fırsatı buluyor.  Bu nedenle ülkemizin başarılı ve çalışkan çocuklarının en iyi eğitimi almalarını sağlamayı görev kabul ediyoruz? diye konuştu.

PROJE MODELLİ EĞİTİM İMKANI

Eğitimi, ?öğrencinin entelektüel ve sosyal gelişimini etkileyen, kişiliğini biçimlendiren önemli bir olgu? şeklinde ifade eden Lüle, merak eden, tartışan, sorgulayan, problem çözen, girişimci, sorumluluk alan, düşünme becerileri gelişmiş ve öz düzenleme yapabilen bireylerin, yalnızca bilgi aktarmaya dayalı modellerle yetiştirilemeyeceğinin de altını çizdi.

Doğa Koleji´nin, t-MBA eğitiminin yanına proje modelli lise eğitimini de koyarak öğrencilerine 21. yüzyılın gerektirdiği tüm yeterlilikleri kazandırmayı hedefliyor. Lüle, ?Proje modelli lise eğitimi ile öğrenciler bilimsel süreç becerileri kazanacak, böylece doğayı ve olayları bilimsel bir bakış açısıyla değerlendirebileceklerdir. Öğrencilerimiz araştırma, inceleme, problem çözme, iletişim, fen okur yazarlığı, teknoloji okur yazarlığı, eleştirel ve yaratıcı düşünme, iş birliği yapabilme becerileriyle donatılarak, akranlarıyla birlikte dünyanın ve yaşadıkları yüzyılın gereklerine uygun şekilde yetişeceklerdir.

21. yüzyıl becerilerinin yanı sıra bilgiye ulaşma, girişimcilik ve disiplinler arası iş birliği becerilerini de geliştirerek yeteneklerini hayata geçirme şansına sahip olacaklardır. Bu amaçla her bir öğrencimizi titizlikle değerlendirerek onların kişilik özellikleri ve yönelimleriyle öğrenme stillerini saptayarak ilgi ve yeteneklerine uygun projeler tasarlamaları ve uygulamalarını sağlamayı hedefliyoruz. Böylece daha önce dünyada uygulaması çok az olan, merak, ilgi ve yetenekle birleşen bilimsel projelerin aynı potada birleştirilmesi sağlanarak öğrencilerin öğrenme motivasyonları artırılıyor.?

PROJE TABANLI ÖĞRENME ÖĞRENCİYE NELER KAZANDIRIR?

Lüle, öğrencilerin proje tabanlı eğitim ile başarılarını etkileyecek birçok olumlu özellik kazanacağını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: ?Yapılan bilimsel araştırmalara göre proje tabanlı öğrenme sürecinde, problem çözme, araştırma, inceleme, eleştirel ve yaratıcı düşünme, interdisipliner düşünme, seçme, planlama, yürütme (öz düzenleme) yaparak, yaşayarak öğrenme, bilgiye ulaşma, teknolojiyi kullanma, iletişim gibi akademik başarıyı olumlu etkileyen beceriler kazanılır. Ayrıca, iş birliği yapma, paylaşma, dayanışma, sorumluluk alma ve akran öğrenmesi gibi sosyal beceriler de proje tabanlı öğrenme modeliyle üst düzeyde gelişmektedir.?

DOĞA´DAN ERKEN KAYIT AVANTAJI?

1 Aralık´ta erken kayıtlara başladıklarını söyleyen Lüle, ?Bu yılki okul ücretlerinde enflasyonun altında bir artış yaptık. Ayrıca velilerimize ödeme kolaylığı sağlayarak elimizden gelen bütün desteği veriyoruz? dedi. Lüle, ?Öğrencilerimizin okulda edindikleri kazanımlara yönelik proje yaparak, merak eden, araştıran, sorgulayan, bilimsel bilgi, teknoloji üreten, yaratıcılıklarını kullanan, problem çözen, strateji üreten gençler olmalarını istiyoruz. Bu başarı öğrenci ve kurum arasında güçlü bir bağ yaratıyor? açıklamasını yaptı.

5 YENİ KAMPÜS?

Doğa Koleji, 2019-2020 eğitim-öğretim yılında İzmir Torbalı, Ankara Bağlıca, Konya Beyşehir, Çanakkale Biga ve Giresun´da açacağı 5 yeni kampüsüyle birlikte kampüs sayısını 129´a, eğitim verdiği öğrenci hedefini ise 90 bine çıkarıyor.