CHP MELİKGAZİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI DR. SEMA KARAOĞLU,

CHP MELİKGAZİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI DR. SEMA KARAOĞLU,

ECDAT MİRASI KAPALI ÇARŞIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ

Millet İttifakı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Melikgazi Belediye Başkan Adayı Dr. Sema Karaoğlu, türlü sorunlarla ayakta duran Tarihi Kapalı Çarşı´nın kaderine terk edilemeyeceğini belirterek, ?Melikgazi sınırlarındaki çarşımız maalesef AVM´lerin gölgesinde karanlığa teslim edilmiş ve görülmez duruma getirilerek içeriye insan giremez olmuş. Ecdat mirası kapalı çarşımıza sahip çıkacağız.? dedi.

Önceki gün seçim çalışmaları için Tarihi Kapalı Çarşı esnafını ziyaret eden CHP Melikgazi Belediye Başkan Adayı Dr. Sema Karaoğlu, esnafla yaptığı görüşmede ecdat yadigarı çarşının geleceğinden duyduğu endişesini dile getirdi. Esnafın anlatımlarını üzüntüyle dinleyen Dr. Karaoğlu, 15. Yüzyılda inşa edilen çarşının, Cumhuriyet Meydanında olmasına rağmen dikkat çekici bir kapısının olmaması, alt yapı, su ve kanalizasyon bulunmaması, ziyaretçilerin her geçen gün AVM´lere yönelmesinden dolayı esnafın kan ağladığını belirtti.

Çarşının, hizmet açığından dolayı cazibesini yitirdiğine dikkat çeken Dr. Karaoğlu, ?Turizm bir kentin olmazsa olmazıdır. Turizmi ayakta tutan en canlı şey tarihi yapılarımızdır. Kayserimizin tam ortasında 1497 yılında ecdadımız olan Osmanlı tarafından inşa edilen Tarihi Kapalı Çarşı maalesef turizm değeri olarak görülmemektedir! Şehri tanımayan biri, dışarıdan baktığında kesinlikle buranın bir çarşı olduğunu anlayamaz. Çünkü kapılarında hiçbir belirginlik yok! Dokusuna uygun bir şekilde insanları çarşıya yönlendiren bir çalışma yok! Melikgazi sınırları içinde çarşıya inatmış gibi ilçe sınırlarında 5 tane AVM var! Oysaki AVM´ler şehir merkezlerinin dışına yapılması gerekir ki şehirdeki esnaf canlı tutulsun, ayakta kalsın. Yağmur suları çarşının içindeki dükkanlara doluyor ve yapının temellerine zarar veriyor. Sahip çıkılmayan, hizmetten mahrum bırakılan çarşının geleceği endişe verici ama 25 yıldır şehri yöneten aynı isimlerin bu durum hiç dikkatini çekmiyor ve onlar hiç endişe duymuyorlar! Bu çok daha vahim! Büyükşehir ve Melikgazi Belediyesi şu ana kadar çarşının ayakta kalması, gelecek nesillere miras olarak bırakılması, turizme kazandırılması, esnafın desteklenmesi vs. gibi hiçbir uygun proje yapmadı! 25 yıldır neredesiniz diye sormazlar mı? Çarşının geleceğini düşündükçe ağlamadan geçemiyorsunuz. Çünkü burası atalarımızın bizlere emaneti. Emanete sahip çıkmak boynumuzun borcu. İş yapamamaktan perişan durumdaki esnaf, çarşıya ziyaretçi gelmediği için siftah yapmadan dükkan kapatmak zorunda kalıyor. Değişime ihtiyaç olduğunu düşünen halkımızın bizi göreve layık görmesi durumunda ecdat yadigarı çarşımıza da, esnafımıza da sahip çıkacağız. İlçemizi, şehrimizi yaşanabilir bir kent haline getireceğiz. Belediyelerin yapmadığı projeleri biz hayata geçireceğiz ve ecdadımızın mirasını gelecek nesillere aktaracağız.? Şeklinde konuştu.