CHP KOCASİNAN´DA DELEGE SEÇİMİ YAPILDI

CHP KOCASİNAN´DA DELEGE SEÇİMİ YAPILDI

Cumhuriyet Halk Partisi Kocasinan teşkilatında delege seçimi yapıldı. CHP il Başkanı Feyzullah Keskin, ?Bizde her şey demokratiktir, sandığı koyarız, üyelerimiz gelirler kendi mahallesindeki kendi delegelerinin seçimini yapar´ dedi.

Cumhuriyet Halk partisi Kocasinan teşkilatında gerçekleştirilen delege seçimine çok sayıda partili katıldı. 10 Eylül´de başlatılan delege seçimi 14 Ekim´e kadar sürecek, konuyla ilgili açıklama yapan Kocasinan ilçe başkanı Mazhar Oğuz Özsoy,  ?Demokrasimizin olmazsa olmazlarından üyemizin özgür iradesiyle kendi temsilcilerini seçmesi en doğal olay. Bugünde bayram havasında geçen bir delege seçimimiz var. Arkadaşlarımız kendi mahallelerinde çalıştığı listeleri yarıştırıyorlar. Dolayısıyla sonuçta mahalleyi temsil edecek arkadaşlarımız partimizi en iyi şekilde temsil edecek olan başkan adayını belirleyecekleri için mutluyuz. Bayram havasında geçmesi ve tercihlerinin hangi yönde tecelli edeceğini akşam göreceğiz. Daha sonrada o seçilen arkadaşlarımız ilçe başkanımızı seçecekler? dedi.

CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin´de delege seçimleri hakkında genel bilgi verdi. Tezkereyle ilgili görüşlerini açıklayan Keskin, ?Biz delege seçimlerini 10 Eylül´de başlattık, 14 Ekim´e kadar sürecek tüm Türkiye´de.  Tabi bizim partimizin yapı şekli tavandan tabana değil, tabandan tavanadır. Yani bizde işaret gösterilerek birisinin seçilmesi olmaz. Bırakın il, ilçe delege seçimlerimiz, mahalle delegelerimiz dahi o şekilde olmaz. Bize sistem mahalle delegeleri kendi mahallesinde toplanarak mahallede ilçe delegelerinin seçimini yaparlar. Bugünde onun ilk aşaması. Bizde sistem muhtarlık mahalle delegeleriyle başlar, ilçe başkanlarını seçerler, ilçe başkanlıklarında seçilecek olan delegelerimiz ili ile seçilecek olanda genel başkan ve kurultayı seçerler.  Dediğim gibi tabandan tavana doğru çıkan bir yapı içindeyiz. Bizde her şey demokratiktir, sandığı koyarız, üyelerimiz gelirler kendi mahallesindeki kendi delegelerinin seçimini sağlarlar. Bugünde Kocasinan ilçemizin seçimi var. 14 Ekim´e kadar da bütün seçimlerimizi bitireceğiz? dedi.