ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA PROGRAMI

ÇANAKKALE ZAFERİ VE  ŞEHİTLERİ ANMA PROGRAMI

Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç, Çanakkale Zaferi Kutlamaları çerçevesinde, Çocuk Meclisinin Tiyatro Salonunda içeriği dolu bir etkinlik gerçekleştirildiğini ve programa Melikgazililerin yoğun ilgi gösterdiklerini bildirdi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı,Türkiye Harp  Malülü Gaziler -Şehit Dul Ve Yetimler Derneği başkanı Yılmaz ÜçkanBelediye Meclis Üyeleri, Belediye Daire Müdürleri, öğrenci velileri ile çok sayıda vatandaşın iştirak ettiği Çanakkale Zaferini kutlama programında duygusal anlar yaşındı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlanılan program ile duygusal anlar yaşandığını belirten Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç, Çocuk Meclisi Tiyatro Oyuncuların yer aldığı ?Çanakkale Geçilmez? isimli tiyatro eserinin sahnelendiğini belirtti.

Sadece yol, kaldırım, park ya da imar planı yapan bir belediye olmadıklarını sosyal, kültürel, eğitimsel ve çevre konularına da büyük önem verdiklerini ifade eden Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç konu ile ilgili olarak şunları kaydetti: ?Tek vatan, tek devlet, tek millet, tek bayrak anlayışı ile ülkemizin, bizlere bu ülkeyi emanet eden şehitlerimizin ve tarihimizin kıymetini bilelim ve sahip çıkalım. Vatanını, milletini, bayrağını seven ve bu duygu, düşünceler ile donatılan sevgili yavrularımıza sahip çıkmalıyız. İstiklal Marşımızın Yazarı Merhum Mehmet Akif söylemişti: ?Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın? diye, işte öyle bir dönemden geçip ?Çanakkale Gezilmez? diyerek, kanları pahasına bizlere bu vatanı bahşeden ecdadımızı minnet ve rahmetle anıyoruz. Hür yaşamaya, ülkemize sahip olmaya, birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize, dayanışmamıza önem vermemiz gerekir.  ?

Tören sonunda günün anlamına uygun olarak katılımcılara hoşaf ve ekmek ikramında bulunuldu.