BÜYÜKŞEHİR´DEN ?SANAT´A DESTEK

BÜYÜKŞEHİR´DEN  ?SANAT´A DESTEK

Büyükşehir Belediyesi sanata ve sanatçıya destek vermeye ve sanatçı adaylarının yetişmesi için imkânlar sunmaya devam ediyor. Yaz döneminde Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı´nın kurslarına katılan yaklaşık 2 bin 350 kişiye sertifikaları verildi.

Büyükşehir Belediyesi sanata ve sanatçıya destek vermeye ve sanatçı adaylarının yetişmesi için imkânlar sunmaya devam ediyor. Yaz döneminde Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı´nın kurslarına katılan yaklaşık 2 bin 350 kişiye sertifikaları verildi.

Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı´nın yaz döneminin sona ermesi nedeniyle düzenlediği program Kadir Has Kültür ve Sanat Merkezi´nde yapıldı. Programa katılmak üzere Fuar alanına giden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, program saatini bekleyen gençlerle fuar alanında oturarak sohbet etti ve onların çaldığı şarkıları dinledi. 

Kadir Has Kültür ve Sanat Merkezi, konservatuar kursiyerleri ve aileleri tarafından tamamen dolduruldu. Programın açılışında konuşan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Salih Özgöncü, her yıl kış ve yaz döneminde gerçekleştirdikleri kurslara farklı yaş ve farklı mesleklerden 5 binden fazla kişinin katıldığını söyledi. Özgöncü, çocukların ve gençlerin iyi bir yaz dönemi geçirmelerini sağladıklarını belirterek, sertifika almaya hak kazananları tebrik etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de konuşmasında sadece fiziki anlamda değil her alanda alt yapı hizmeti verdiklerini belirtti. Sporda, kültür ve sanatta, bilimde ve diğer alanlarda güçlü bir altyapı kurma gayreti içinde olduklarını vurgulayan Başkan Çelik, ?Kayseri´den daha çok sanatçı, daha çok sporcu, daha çok bilim adamı çıkmasını arzu ediyoruz. Bunun tek yolu da sanatla, sporla, bilimle uğraşan insan sayısını artırmaktan geçiyor. İsteyen herkese bu imkânları sunmaktan geçiyor. Bu sebeple daha çok gencimizin spor yapması için imkanlar sağlıyoruz. Daha çok gencimizin bilime merak duyması için Bilim Merkezi kuruyor, onlara bilimsel çalışma yapma fırsatı tanıyoruz. Ve daha çok gencimizin bir sanat dalıyla ilgilenmesi için imkânları artırıyoruz. Bunun sonucunda da bu yıl geçen yıllardan çok daha fazla insanımıza bir sanat dalıyla ilgilenme fırsatı verdik. Yaz döneminde Büyükşehir Belediyemiz yanındaki Konservatuvar binamız ve Tarihi Kayseri Mahallesi´nde açtığımız Konservatuarımızın Setenönü Şubesi ile birlikte 2 bin 350 kişiye dokuz ayrı branşta kurslar verilmesini sağladık. Bu yıl ayrıca önceki yıllarda olduğu gibi sadece 9-15 yaş grubundaki öğrencilerimizi değil 16 yaş üstü sanatseverleri de yaz kurslarımıza aldık. Böylece her yaş grubundan sanata ilgi duyanlara fırsat tanımış olduk. Bu arada kış dönemi kurslarımız için kayıtlarımız da devam ediyor. Kış döneminde 20 ayrı branşta yaklaşık 3 bin kişiye kurs imkânı vereceğiz. Dolayısıyla bir yıl içinde sadece Büyükşehir Belediyesi olarak 5 binin üzerinde kursiyerimizi bir sanat dalında yetiştirmiş olacağız. Şehrimizdeki sanat ve sanatçı altyapısına katkı işte böyle olur. Bu gayretler inanıyorum ki gelecekte ilimizden daha çok sanatçının çıkmasını sağlayacaktır? değerlendirmesinde bulundu?

Konuşmasında çocuklarımıza ve ailelerine bir çağrıda da bulunan Başkan Mustafa Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Mutlaka herhangi bir sanat dalıyla ilginiz olsun. Mutlaka bir spor dalıyla ilgilenin. Emin olun ilgilendiğiniz sanat veya spor dalı hayatınızın her döneminde sizin bir adım önde olmanızı sağlayacaktır. Kendinizi geliştirmek ve daha sosyal bireyler olmak için attığınız her adımda Kayseri Büyükşehir Belediyesi´nin yanınızda olacağını belirtmek isterim.?

Başkan Mustafa Çelik, sözlerinin sonunda yaz kurslarından mezun olan öğrencileri ve çocuklarını bu kurslara yönlendiren aileleri tebrik etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, konuşmaların ardından bir grup öğrenciye sertifikalarını verdi. Öğrenciler de Başkan Çelik´e çiçek ve teşekkür plaketi takdim etti. Sertifikaların verilmesinin ardından yaz kurslarına katılan tüm öğrenciler grup grup sahneye çıkarak konser verdiler.