BEŞİR DERNEĞİ ?´FİLİSTİN´E UMUT OL´´ KAMPANYASINA KATILDI

BEŞİR DERNEĞİ ?´FİLİSTİN´E UMUT OL´´ KAMPANYASINA KATILDI

Dünya Sağlık Örgütü ve AFAD´ın başlattığı ve Beşir Derneği´nin de destek vereceği ?´Filistin´e Umut Ol´´ kampanyasının tanıtım toplantısı Osmanlı Arşivleri Daire Başkanlığı´nın Kağıthane´deki kampüsünde gerçekleşti.

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ ve AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu´nun katılım gösterdiği toplantıya Beşir Derneğini temsilen Genel Başkan Cevdet Şanlı katıldı

14 Mayıs´taki sivil katliam sonrasında bölgeye insani yardım ulaştırmak amacıyla Dünya Sağlık Örgütü ve AFAD´ın başlattığı ?´Filistin´e Umut Ol´´ yardım kampanyasına Beşir Derneği de katıldı. Yardım kampanyasının tanıtım toplantısı Osmanlı Arşivleri Daire Başkanlığı´nın Kağıthane´deki kampüsünde gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, 2017´de ABD´nin sağladığı mali yardımları kesmesi ile Filistin´de, küresel vicdanın sesi haline gelen Türkiye´nin sorumluluğunun daha da arttığını ve ?´Filistin´e Umut Ol´´ yardım kampanyası için de her türlü desteği sağlayacaklarını belirtti. AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, projenin Türkiye´de AFAD öncülüğünde yürütüleceğini aktardı. Toplantıda söz alan dernek başkanı Yard. Doç. Dr. Cevdet Şanlı, Filistin´deki sürecin başından beri takipçisi olduklarını ve yürütülecek her türlü yardım faaliyeti için hazır olduklarını ifade etti.

Toplantıda ?Filistin´e Umut Ol? yardım kampanyasına bütün Türk halkının, milletimizin 81 milyonunun desteğini bekliyoruz? diyen Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, ?Dünya Sağlık Örgütüyle beraber AFAD bir proje geliştirdi. Konuştuk, 1 milyon 200 bin dolar tutarında ilaç ve tıbbi sarf malzemesi ya da diğer tıbbi ekipmanla ilgili desteği de biz AFAD olarak temin edeceğiz ve Dünya Sağlık Örgütü de Gazze´ye sokacak." diye konuştu.

 ?´Kardeşlerini Yalnız Bırakma Projesi´´

Cevdet Şanlı ?´ Bugüne kadar yürüttüğümüz faaliyetlerle her zaman mazlum Gazze halkının yanında olduk. Yardım faaliyetlerimiz tüm hızıyla sürüyor. Ramazan ayında ?´Kardeşlerini Yalnız Bırakma´´ projesini hayata geçirdik. Bu projeyle derneğimiz Ramazan ayında Gazze ve Kudüs´te her gün iftar sofrası kuracak ve gıda paketleri dağıtacak. Destek vereceğimiz ?´Filistin´e Umut Ol´´ kampanyasıyla da İsrail´in zulmü altında kalan Gazze halkının yaralarına merhem olacağız´´, diyerek İsrail zulmü altındaki Gazze halkının yardımına koşarak onların umuduna vesile olmayı amaçladıklarını söyledi.