BEŞ BİN ÖĞRENCİ

BEŞ BİN ÖĞRENCİ

TEKLİ EĞİTİME GEÇTİ

Kayseri´de son düzenlemelerle birlikte 5 bin öğrenci tekli eğitime geçerek, sabahın köründe okula gitmekten kurtuldu. İl genelinde, 2022´de tüm okulların tekli eğitime geçmesi planlanıyor.

KAYSERİ Valisi Şehmus Günaydın, kent merkezinde Milli Eğitim alanında yaptıkları son düzenleme ile 5 bin çocuğun ikili öğrenimden, tekli eğitime geçtiklerini söyledi. Günaydın, il genelinde çocukları erkan saatlerde okula gitmekten kurtaracak, eğitim kalitesini yükseltecek tekli eğitime en geç 2022 yılında geçileceğini, gerekirse bu tarihin öne çekilebileceğini açıkladı.

Hayırsever katkısı ile Kayseri kent merkezinde yeri okullar yaptıracaklarını, bu konuda hayırseverlere şükran duyduklarını belirten Vali Şehmus Günaydın, ?Kayserili hayırseverler, gerçekten elleri öpülesi insanlar.  Ülkemizin, Kayserimizin geleceğine katkı için eğitim alanına büyük katkı veriyor, birbiri ardına okullar yaptırıyorlar. Bu sayıyı artırmalı, bir an önce Kayseri´ye tekli eğitime geçmeliyiz? dedi.

Şehmus Günaydın, devletin imkanlarını en iyi şekilde kullanacaklarını, israftan kaçınacaklarını, atıl güçleri harekete geçireceklerini belirterek ?Melikgazi ilçesi Gesi mahallesinde tam 1.5 yıl önce yapıldığı halde, öğrenime açılmamış bir okulumuzu da  öğrencilerimize kazandırdık? diye sözlerini tamamladı.