BELLONA KAYSERİ BASKET´TE HEDEF İLK 8

BELLONA KAYSERİ BASKET´TE HEDEF İLK 8

Bellona Kayseri Basketbol´da yeni sezon için hedefini belirledi. Ligde ilk 8 takım içerisinde yer almak istediklerinin altını çizen Baş Antrenör Ayhan Avcı, ?Kayseri´de 13. yılım. Burada kupa kaldırmak istiyorum´ dedi.

Yeni sezon hazırlıklarına Kadir Has Kongre ve Spor Salonu´nda devam eden Bellona Kayseri Basketbol hem Kadınlar Basketbol Süper Ligi, hem de FİBA Kadınlar Avrupa Kupası´nda mücadele edecek.

Takımın son antrenmanı öncesinde Baş Antrenör Ayhan Avcı açıklamalarda bulundu. Sezonu 10 gün önce açtıklarını hatırlatan Baş Antrenör Avcı şöyle dedi: ?Taktik çalışmalarına yeni başladık. 9 sporcu ile çalışmalarımız devam ediyor. Bizim için 26 Eylül tarihinde Moskova´da oynayacağımız Euro Cup ön eleme maçı çok önemli. 1 hafta sonra da burada rövanş maçına çıkacağız. Ön eleme maçını çok önemsiyoruz. Bir kaç sezondur takım Avrupa kupalarından uzaktı. Son 3 senedir hem maddi açıdan, hem de sakatlıklar nedeniyle sıkıntılı zamanlar yaşadık. Daha önce 3 kez FİBA Kadınlar Avrupa Kupası finali oynamış bir takım olarak tekrar bu kulvarda başarılı bir sezon geçirmek istiyoruz. Ön elemeyi geçersek, rakiplerimiz belli. Bu sezon istediğim yerli transferleri yaptım. Takımın iyi bir kimyasının oluştuğunu düşünüyorum. Lig´de ilk hedef sezonu ilk 8 içinde tamamlayıp Play-Off´a kalmak. 2-3 seneden sonra iyi bir takım oluşturduk. Erciyes Cup´ı 17-18-19 Eylül tarihlerinde gerçekleştireceğiz. Taraftarımızı bekliyoruz. Benim burada 13.sezonum, burada olmaktan çok mutluyum. Burada finaller oynadık, 1 şampiyonluk kazanamadık, umarım onu gerçekleştirebiliriz.?

Takım kaptanı Ceyda Tozluca ise şunları kaydetti: ?Burada olmaktan çok mutluyum, teşekkür ediyorum. 9 gündür çalışıyoruz, çok iyi bir takım olduk. Arkadaşlarımızla uyum süreci içerisindeyiz. Umarım her şey daha iyi olur. İlk olarak Avrupa maçımıza hazırlanıyoruz. Bu sene seyircilerimizin de desteği ile çok güzel başarılara imza atacağımıza inanıyorum. Sorunsuz, güzel bir sezon diliyorum.?