BAŞKAN ÖZER´DEN KARAR AÇIKLAMASI

BAŞKAN ÖZER´DEN KARAR AÇIKLAMASI

CHP İL Başkanı Ümit Özer İstanbul seçimleri ile ilgi açıklama yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ümit Özer parti il binasında düzenlediği basın toplantısında İstanbul´da seçim kararı alan YSK ve kararın etkileri ile ilgili bir açıklama yaptı. Başkan Özer yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: ?Türkiye Cumhuriyeti´nin demokrasi ve hukuk tarihinde kara bir leke olan 6 Mayıs tarihi, YSK´nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleriyle ilgili almış olduğu kararla birlikte kap kara bir gün olmuştur. 6 Mayıs 1972 tarihinde Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan nasıl hukukun katledildiği bir mahkeme süreci sonunda idam edildiyse; 6 Mayıs 2019´da YSK eliyle Türkiye demokrasisi, millet iradesi idam edilmek istenmiştir.

YSK´nın bu kararı garabet bir karardır. Söz konusu kararın akılla, hukukla, vicdanla açıklanabilecek bir tarafı yoktur. YSK´nın iddia ettiği gibi eğer sandık kurullarında şaibe var ise 16 Nisan Anayasa Referandumu, 24 Haziran Seçimleri ve 31 Mart´ta Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi ile; aynı sandıkta ve aynı zarflarla yapılan ilçe Belediye Başkanlığı ve Belediye Meclis Üyeliği seçimlerine de gölge düşürmüştür. Ve ortada bir sorun varsa bu sorunun kaynağı YSK´nın kendisidir.

Eğer bir hata varsa YSK kendi hatasının bedeli seçmene, 16 Milyon İstanbullu´ya ödetemez, ödetmemeli?

Değerli Basın Emekçileri,

Evet, bu karar garabet bir karardır ve kabul edilemez.

Halkımız da bunu kabul etmeyecek, millet idaresine kastedenlere 23 Haziran´da en güzel yanıtı verecektir. Biz Cumhuriyet Halk Partililer olarak gücümüzü milletten almaktayız. Demokratik mücadelemizi artan bir azim ve kararlılıkla sürdüreceğiz. Ama milli iradeye kastedenler bilsinler ki, Cumhuriyet Halk Partililer ve demokrasiye inanan, demokrasiyi içselleştiren milyonlar buna izin vermeyecektir. Öyle ki YSK´nın bu kararı karşısında AKP´liler dahi isyan etme noktasına gelmiştir.

AKP´nin kurucularından hemşehrimiz 11. Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül de bu kararın kabul edilemez bir karar olduğunu belirterek, "2007 yılındaki haksız ?67 Kararı´ karşısında ne hissettiysem, Yüksek Seçim Kurulunun dün aldığı kararı duyunca aynı duyguları yaşadım. Yazık, bir arpa boyu yol alamamışız."

Evet vicdanı olan hiç kimse bu kararı kabul etmiyor, etmeyecek. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu´nun da vurguladığı gibi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu, 16 Milyon İstanbullunun adayıdır.

Değerli Basın Emekçileri;

23 Haziran 2019 tarihinde İstanbul da yapılacak olan seçimlere destek olabilmek için Kayseri İl Örgütü olarak; 23 Haziran tarihinde yeniden yapılacak seçim için İstanbul´da oy kullanacak ancak o tarihte zorunlu olarak Kayseri´de bulunan vatandaşlarımızın İstanbul´da oylarını kullanabilmeleri için gerekli tüm çalışmalar yapılacaktır. Oy kullanacak tüm hemşerilerimizin gidiş-dönüşleri için gerekli organizasyonlar il örgütümüz tarafından organize edilecektir.

- Kayseri Barosuna kayıtlı avukatlarımızın 23 Haziran´da İstanbul seçimlerinde görev almak isteyenlerle ilgili gerekli planlamalar yapılacak, sandık başlarında görev almaları sağlanacaktır.

- Genel Merkezimizin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Sayın Ekrem İmamoğlu´nun programları doğrultusunda İstanbul´da bize verilecek hür türlü görev için İstanbul´da olacağız.

- Bu çalışmalarımızın tamamı Genel Merkezimizle koordinasyon içerisinde yürütülecek olup, kampanyanın tamamımda ve seçim gününde Kayseri olarak Ekrem İMAMOĞLU´nun yanında olacağız.

- Son olarak demokrasiye inanan partili, partisiz saygıdeğer Kayserili hemşerilerimden isteğim, İstanbul´da ikamet eden akrabaları, eşi, dostu kim varsa irtibata geçmeleri ve demokrasiden yana tavır koymalarını; hukuksuz bir şekilde elinden alınan ancak anasının ak sütü gibi helal olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İMAMOĞLU´na destek vermelerini sağlamlarını rica ediyorum.?