AK PARTİ KOCASİNAN İLÇE BAŞKANLIĞI SEÇİMİ

AK PARTİ KOCASİNAN İLÇE BAŞKANLIĞI SEÇİMİ

AK Parti Kocasinan İlçe Teşkilatı 6. Olağan İlçe Kongresi´ni gerçekleştirdi.

AK Parti Kocasinan İlçe Teşkilatı 6. Olağan İlçe Kongresi´ni gerçekleştirdi.   Hafta sonu mesaisini seçim bölgesinde geçirmek üzere ilimize gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki´nin de katıldığı ilçe kongresinde mevcut başkan Muammer Kılıç güven tazeleyerek yoluna devam etti.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü büyük salonda gerçekleştirilen AK Parti Kocasinan 6. Olağan İlçe Kongresi´ne Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki´nin yanı sıra, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, önceki dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, AK Parti Kayseri Milletvekilleri İsmail Emrah Karayel, Hülya Atçı Nergis, Sami Dedeoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden,  İlçe Belediye başkanları, AK Parti teşkilatları yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı.

Kongrede partilere seslenerek AK Parti´nin merkez teşkilatının dışında il ve ilçe teşkilatlarını da çok önemsediğini, vatandaşa hizmetin öncelikle belediyelerden başladığını belirten Bakan Özhaseki, kongrelerin bu açıdan önemli olduğunu belirtti. 15 yıldan bu yana iktidarda olan AK Parti´nin başarısının, belediyecilik faaliyetlerinde de aynı şekilde kendisini gösterdiğini kaydeden Özhaseki, 1994 yılından önce yapılan belediyecilikte, şehirlerde ciddi sıkıntılar yaşandığının altını çizerek "O günlerde insanın içinin kaldıramayacağı olaylar vardı. Bankamatik memurları vardı, beleşten gelip para alır giderlerdi. Bizim Kayseri´de de vardı, sadece İstanbul´dan Ankara´dan bahsetmiyorum. Bazen CHP´liler alınıyor, isterlerse isimlerini gönderirim kendilerine. Çöp dağları vardı, hatta çöplükler patlıyor, insanlar ölüyordu. Şimdi bakmayın siz, kendi belediyeciliklerini övüyorlar da, sadece sözde övüyorlar. 80´li yıllarda İstanbul´da öğrenci iken ilk işimiz saati gece 3´e kurmak, kalkıp o azıcık akan suyla elimizdeki kap kaçakları doldurmak, sonra da onunla idare etmekti. 94´e doğru gelindiğinde sular akmıyordu. Kahvelerin içi tamamen belediye işçileriyle dolu, eylem olacağı zaman otobüsler yanaşıyor, o sol kafayla eyleme gidiyorlardı. Bunların hiçbirini unutmadık. Külahıma anlatsınlar şimdi CHP belediyeciliği diye. Tarihe geçmiş, mahkemelerde kesinleşmiş kararı olan yolsuzluklar onların döneminde olmuştur hep. Belediye tarihinde en büyük yolsuzluk İstanbul´da oldu CHP döneminde; İSKİ yolsuzlukları. Kocaeli´de Yuvacık Barajı 3 buçuk milyar dolara mal oldu. Bizim Yamula Barajı´nın 4´te 1´i. Hükümete gelince; 2002 öncesi ile sonrasını kıyaslamama gerek var mı? Herkes tarafından aşikarene bilinen bir olay. Başarılıyız hükümette. 15 yıldır iktidardayız, Allah´a hamdolsun çok iyi işler yaptık. Bitmiş bir ekonomiyi ayağa kaldırdık. Bütün rakamlar birkaç misline katlandığını gösterir." Değerlendirmesinde bulundu.

Kocasinan İlçe Kongresinde kürsüye gelen bir diğer önemli isim AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ise, 23 Eylül´de oylanan tezkereye dair açıklamalarda bulundu. Irak sınırının Türkiye açısından değiştirilemez olduğunu vurgulayan ve Ankara Anlaşması hükümlerinin geçerli olduğunu hatırlatan Elitaş, "İnşallah umuyorum ve diliyorum ki, o bölgede yaşayanlar ya da onların tahrikçileri ya da destekçileri bu coğrafyada huzurun temini için Türkiye Cumhuriyeti Devletinin yanına yer alırlar. Bu coğrafya tehlikeli bir coğrafya. Burada bir kıvılcım çakması sadece burayı yakmaz. Bunun etkisi tüm dünyayı yakar. Okyanus ötesini de Avrupa´nın en serin yerlerini de yakar. Bu coğrafyada ortaya çıkacak bir hararet, burada çıkacak bir yer sarsıntısı ya da deprem tüm dünyada aynı şiddetle hissedilir. Hiç kimse ben buradan çok uzaktayım diye düşünmesin. Bu coğrafyanın selameti, bu coğrafyada sükûnet için herkesin elinden gelen gayreti göstermesi gerekir. 1924 yılında Birleşmiş Milletlerin ya da o zamanki adıyla Milletler Cemiyetinin çizdiği sınır 1926 yılında 3 ülke arasında Türkiye, Irak ve İngiltere arasında ´değiştirilemez´ kaydıyla yapılmış Ankara Anlaşması Türkiye´ye bu hakkı vermektedir. Bizim Irak sınırımız değiştirilemez. Biz buna müsaade etmeyiz" ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından faaliyet raporlarının okunmasına geçildi.

Kocasinan 6. Olağan İlçe Kongresi´ne tek liste ile giren mevcut başkan Muammer Kılıç kongrenin sonunda güven tazeleyerek yoluna devam etti.