AK PARTİ KAYSERİ MİLLETVEKİLİ TANER YILDIZ

AK PARTİ KAYSERİ MİLLETVEKİLİ TANER YILDIZ

ÇANAKKALE ZAFERİ VE 18 MART ŞEHİTLERİ ANMA MESAJI

Önceki dönem Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanı ve Taner Yıldız 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi´nin 104. Yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Yıldız mesajında Istiklal ve İstikbalin kazanılmasında Şehadet mertebesine vurgu yaparak şunları kaydetti:

?104 yıl önce Çanakkale´de yazılan destanı, o destanın yazan tüm kahramanları unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız. Çanakkale, istiklal ve istikbalimiz korunmasındaki kararlılığımızın, inancın ve imanın şehadetlerle bir kez daha teyit edildiği büyük bir destandır. Burada gösterilen eşsiz kardeşlik ve örnek dayanışma sonunda zaferi getirmiş ve kurtuluş savaşı içinde gerekli mücadele ruhunun ateşlenmesine vesile olmuştur .

Çanakkale Zaferi, bu yönüyle vatanı, bayrağı, ezanı, bağımsızlığı ve istikbali söz konusu olduğunda milletimizin neleri göze alabileceğini, neleri başarabileceğini tüm dünyaya göstermiş olmasıdır.

Bu yönüyle Çanakkale, dün olduğu gibi bugün de, ülkemizin üzerine hain emeller peşinde olanların hiçbir zaman unutmamaları gereken bir ders olarak tarihteki altın yerini almıştır.

15 Temmuz hain darbe teşebbüsü sırasında yaşananların, bir asır önce Çanakkale´yi yedi düvele mezar eden inançlı bir ruhun, ne kadar diri olduğunu dosta düşmana göstermiş, o gece hainler milletimizin, bayrak ve ezan uğrunda ölümü düğün bayram sayan iman, inanç ve kararlılığı karşısında ezilmişlerdir.

En zor anında bile ´Çanakkale geçilmez´ dedirten bir inancın mirasçısı olan bu  millet, şimdi de Suriye´de düzenlediği Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Operasyonu´yla vatanını koruma, demokrasiye ve bağımsızlığına sahip çıkma konusundaki kararlılığını tüm dünyaya ilan etmiştir.

Önümüzdeki süreçte de birlik ve beraberlik içinde, aynı kararlılıkla, ülkemize, istiklal ve istikbalimize sahip çıkacağımıza inancımız tamdır.

Bu düşüncelerle, Çanakkale Zaferi´nin 104. yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü´nde tüm şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun."