AGÜ´LÜ ÖĞRENCİLER ALMANYA´DA GENÇLİK ZİRVESİ´NE KATILDI

AGÜ´LÜ ÖĞRENCİLER ALMANYA´DA GENÇLİK ZİRVESİ´NE KATILDI

Almanya´da WWF (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) tarafından gerçekleştirilen Gençlik Zirvesi´nde Küresel Hedefleri Tartıştılar

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Yüksek Lisans öğrencileri, Almanya´da WWF (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) tarafından gerçekleştirilen Gençlik Zirvesi´ne katıldı. Zirve, Almanya´nın Brandenburg eyaletindeki Falkensee şehrinde gerçekleştirildi. Öğrenciler zirvede, Küresel Hedeflere yönelik gerçekleştirilen çalışmalar içerisinde aktif olarak yer alan AGÜ Gençlik Fabrikası´nın organizasyonuyla yer aldı.

AGÜ zirvede,  Sürdürülebilir Kentsel Altyapı Mühendisliği Yüksek Lisans Programı öğrencileri Sedat Gülçimen ve Osman Saygın tarafından temsil edildi. Türkiye´yi temsilen, Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağı olan UN SDSN Türkiye Direktörü Bahar Özay´ın liderliğinde oluşturulan ekibe dahil olan yüksek lisans öğrencileri Gülçimen ve Saygın´ın katıldığı  zirvede, küresel hedefleri tartışıldı.

Gülçimen ve Saygın zirvede, lisans bitirme projelerinde geliştirdikleri atık plastiklerin beton  içinde kullanımı ile ilgili projelerini de sundu. Gülçimen ve Saygın´ın projeleri zirvede dikkat çekti. Avusturya, Almanya, Türkiye, Finlandiya ve İsveç´ten gelen katılımcılar, küresel anlamda plastik atıkların doğaya atılmasına ve plastik kullanımını azaltmaya yönelik projeler geliştirdi.