30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI TIRMANIŞI SONA ERDİ

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI TIRMANIŞI SONA ERDİ

Türkiye Dağcılık Federasyonu´nun 2019 yılı faaliyet programında yer alan 30 Ağustos Zafer Bayramı Erciyes zirve tırmanışı tamamlandı. Tırmanışa 44 sporcu katıldı.

Erciyes Dağ´´nın Çobanini bölgesinde çadırlarını kuran dağcılar, saat 03:00 sıralarında Şeytan deresi kulvarından tırmanışa başlayarak sabah saat 07.15 sıralarında Erciyes Dağı´nın zirvesine ulaştı.

6 ilden 5 bayan 44 erkek dağcı, zirvede tüm şehitlerimiz için saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okudu, 11:00´da kamp yerine döndüler. Etkinlik, kamp yerinden Tekir Bölgesi´ne hareket Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kamp Eğitim Merkezi ve Dağevi önünde katılımcı dağcılara katılım belgesi verilmesi ile son buldu.

Zirve tırmanışına ilişkin açıklamalarda bulunan K2 Dağcılık Ve Kayak İhtisas Spor Kulübü Başkanı İsmail Yılmaz, şöyle dedi: ?Bütün katılımcı dağcılarımızı kutluyorum. Bu anlamlı tırmanışında bizlerle beraber olmalarından dolayı çok teşekkürler ediyorum. K2 Dağcılık ve Kayak İhtisas Spor Kulübü Başkanı ve yönetim kurulu olarak bizleri çok mutlu ettiniz. Faaliyetimizde bizlere destek olan Erciyes A.Ş. Başkanı Murat Cahit Cıngı´ya tesis desteklerinden dolayı çok teşekkürler ediyorum.?