2019-2020 EĞİTİM YILI AÇILIŞ DÖNEMİ OKUL GÜVENLİĞİ

2019-2020 EĞİTİM YILI AÇILIŞ DÖNEMİ OKUL GÜVENLİĞİ

İl Jandarma Komutanlığı tarafından okulların açılışı nedeniyle yürütülen asayiş faaliyetlerinde birçok konuda denetimler yapılmış olup, halka gerekli olan konularda bilgiler verildi.

İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan asayiş çalışmaları hakkında yapılan bilgilendirmede şöyle denildi: ?Ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın daha güvenli eğitim-öğretim ortamlarında eğitim görmelerini sağlamak, suça sürüklenmesini ve suç mağduru olmasını engellemek, fiziksel ve ruhsal gelişimlerini etkileyecek zararlı alışkanlıklardan ve tehlikeli maddelerden korumak maksadıyla 09 Eylül 2019 günü, Kayseri İl J.K.lığı ve bağlı birliklerinin katılımıyla ?okul çevreleri, servis araçları denetimi, tek dal sigara ve huzur ve güven uygulaması? icra edilmiştir.

İlimiz Jandarma Komutanlığı´nca yürütülen asayiş faaliyetleri kapsamında; 206 okul kampüsü çevresi devriyelerle kontrol edilmiştir. Eğitim gören öğrencilerimize Çocuk ve Kadın Ks. Amirliği personeli tarafından ?Kişisel Güvenlik ve Suçtan Korunma? konusunda bilgilendirme yapılmıştır.?