2019-2020 AMATÖR LİG SEZONU AÇILDI

2019-2020 AMATÖR LİG SEZONU AÇILDI

Kayseri Büyükşehir Belediyesi destekleri ile Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu´nun organize ettiği sezon açılışı töreni Sümer Amatörlerevi´nde gerçekleştirildi. Törende kulüplere de malzeme yardımında bulunuldu.

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Kayseri Şubesi tarafından düzenlenen ve Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen 2019-2020 Amatörler sezon açılış programı düzenlenen tören ile gerçekleştirildi. Malzeme yardımının da gerçekleştirildiği törene, Milletvekilleri, Belediye Başkanları, Rektörler, Organize Sanayi Bölgesi Yöneticileri,  İl Müdürleri, Kulüp yöneticileri, sporcular, antrenörler ve davetliler katıldı.

Törenin açılışında konuşan Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı Musa Soykarcı şöyle dedi: ?Milletvekillerim, başkanlarım ve davetliler törenimize hoş geldiniz. Bugün sizlerle bu açılışı yaparken hem malzeme dağıtacağız, hem de sezon açılışını yapacağız. Bizim amatörler olarak bazı isteklerimiz var. Onlarında yapılması için başkanlarımızdan ricacı oluyoruz. Şuanda tören yaptığımız sahanın sentetik olarak yapılması ve Argıncık´taki gibi bir spor kulüplerine binanın Erkilet tarafındaki sahaya yapılmasıdır. Bu konudaki isteklerimizin de fazla bir zorluğu olduğunu düşünmüyoruz. Bu vesile ile yapılan destekler için bir kez daha teşekkür ederim.?   

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, törende yaptığı konuşmada gençleri kötü alışkanlıklardan kurtarmak için spora yönelttiklerini belirtti. Büyükkılıç şöyle konuştu: ?Bizim birliğimiz beraberliğimizdir. Şehitlerimiz oldu. Onları rahmetle anıyoruz. Masum insanlardan ne istediklerini anlamıyoruz. Terörü lanetliyoruz. Birliğimiz beraberliğimiz zedelenirse sıkıntımız da büyür. Büyükşehir Belediyesi olarak ekip olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Spor AŞ ile spor okulları ile spor yapma imkanı sunuyoruz. Türkiye´nin bu alanda en gelişmiş iliyiz. 11 Branşta spor kulüplerimiz var. Bu kulüplerimizin sporcuları ile ulusal alanda da başarılar içindeyiz. Spor alanındaki camiaları alkışlıyoruz ve destekliyoruz. Gençlerimizin spor ile buluşmasını önemsiyoruz. Bugünde amatör spor takımlarımızı destekliyoruz. Yılda iki kez bu destek yapılıyor. Eksiklerimizi tamamlayacağız. Huzur ve sağlıklı bir şekilde sezonun tamamlanmasını dilerim?

AK Parti Milletvekili İsmail Emrah Karayel ise gençlerin spora yöneltilmesi anlamında destek verdiklerini belirterek şöyle konuştu: ?Büyükşehir Belediyemize spor alanında yaptıkları desteklerden dolayı teşekkür ederim. Gençlerimizin sağlıklı yetişmesi anlamında spor çok önemli. Belediyelerimizin yaptığı destekler gibi Ak Parti hükümetimizde bu alanda çalışmalarını sürdürmüştür. Gençlerimizi spora yönlendirme adına adımlar atıldı. Kayserispor´u da anmadan geçemeyeceğim. Onlara da başarılar dilerim. AK Parti hükümeti ile spor alanları ve statlar ile lisanslı sporcu sayımız da artmıştır. Başarı bekliyoruz. Başları gösterildiği taktirde sizlere destek ve alkış çoğalacaktır. Kayseri´nin tanıtımı içinde başarılar çok önemli?

AK Parti Vekili Taner Yıldız ise konuşmasında şunları söyledi: ?Kayseri´deki sporun gelişmesi için emek gösteren herkese teşekkür ediyorum. Açılışımızın hayırlı olup, güzel bir sezon geçirilmesini temenni ediyorum. Hükümetimiz döneminde ilk okul 3.sınıflardan itibaren spora kabiliyetlerine göre sporcularımız seçilmeye devam ediyor. Bu da çok ciddi bir sporcu sayısına ulaşmamıza sebep oldu. 29 ayrı spor dalında güzel işler yapıldı. Milyonlarla sayılar ifade ediliyor. İletişim çağında bulunuyoruz, bu nedenle çok daha fazla insana ve çocuğa spor anlamında ulaşmak istiyoruz. Sahaların geleceğimiz olan gençlerle dolması için elimizden geleni yapacağız.?

Konuşmaların ardından geçen sezon şampiyon olan amatör takımlara ve Türkiye derecesi elde eden takımlara kupa ve madalyaları protokol tarafından verildi.