2 kardeşe

2 kardeşe

Cinayetten 15,5 yıl hapis

Kayseri`de, tartıştıkları Mustafa Kılıç`ı (30) tabanca ile ateş ederek öldürüp, babası Ali Kılıç`ı (58) yaraladıkları iddiasıyla tutuklu yargılanan Serkan (37) ve Murat Yiğit (32) kardeşler, 15`er yıl 6`şar ay hapis cezasına çarptırıldı.
Geçen yıl 7 Mayıs`ta Melikgazi ilçesi Caferbey Mahallesi`nde meydana gelen olayda, Yiğit kardeşler, Ali Kılıç ve oğlu Mustafa Kılıç ile aynı yerde güvercin uçurma meselesi yüzünden tartıştı. Çevredekilerin araya girmesiyle büyümeden önlenen tartışmadan 1 hafta sonra Yiğit kardeşler, baba ve oğlunun iş yerine giderek aynı nedenle tartışmaya başladı. Kavgaya dönen olayda, Mustafa Kılıç, Serkan Yiğit`i bıçakla yaralarken, Serkan Yiğit de yanında bulunan tabanca ile ateş ederek Mustafa Kılıç`ı öldürdü. Olayda baba Ali Kılıç da yaralandı.
Olayın ardından tutuklanan Yiğit kardeşler, Kayseri 3`üncü Ağır Ceza Mahkemesi`nde `kasten adam öldürme` ve `yaralama` suçlarından açılan davanın karar duruşmasında hakim karşısına çıktı. Sanık Serkan Yiğit, ``Savcının mütalaasını kabul etmiyorum. Ben bıçaklandım, yaralıydım, mağdur olan benim. Beraatımı istiyorum" dedi. Murat Yiğit ise "Silahı çekip ben vurdum, maktulün ayağına doğru ateş eden benim. Ağabeyim o an yaralanmıştı. Ağabeyim mağdur, 10 aydır suçsuz yere yatıyor" diye konuştu.
Mahkeme heyeti, sanıklar Serkan ve Murat Yiğit kardeşlere, haksız tahrik indirimi uygulayarak `kasten adam öldürmek` suçundan 15`er yıl, `yaralama` suçundan da 6`şar ay hapis cezası verdi.